in

Maica Domnului, pildă de smerenie și ascultare – cateheză parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel

(Publicat în: 24 ianuarie 2019)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social Filantropic şi de Misiune și Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de catehizare, a desfășurat o  activitate catehetică la Şcoala Nae A. Ghica din Rucăr.

Preotul slujitor Arsulescu Sebastian, de la parohia Rucărul de Jos, Protoieria Câmpulung Muscel, a susținut cateheza cu tema ,,Maica Domnului – pildă de smerenie și ascultare”, la clasa a IV a, în timpul orei de Religie. Activitatea a început prin rugăciunea săvârșită împreună cu elevii și a continuat prin lecturi biblice, urmând apoi planul și etapele susținerii unei cateheze.

Preotul slujitor Arsulescu Sebastian a dăruit pentru clasa a IV a, un calendar, care va fi așezat la loc util și vizibil în clasă, pentru întrebuințarea de către elevi și profesori în tot timpul anului,  precum și iconițe cu Maica Domnului d-lui profesor de Religie, Avram Doru și elevilor prezenți.

Acțiunea se înscrie în cadrul unui nou proiect catehetic numit ,,Săptămâna de cateheză” inițiat de Centrul Social Cultural Catehetic ,,Sfântul Ioan Botezătorul” din Rucăr, prin care preoții slujitori vor merge săptămânal  în școală şi vor susține cateheze în cadrul orei de Religie.

 

Parohia Maica Precista a dăruit manuale de Religie

O masă caldă pentru cei nevoiași, parohia Prundu III, municipiul Pitești