in

Mănăstirea Sfânta Treime din Vedea și-a sărbătorit hramul

(Publicat în: 1 noiembrie 2019)

Mănăstirea Sf. Treime din localitatea argeșeană Vedea și-a sărbătorit astăzi cel de-al doilea hram închinat Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian. Foarte mulți credincioși împreună cu personalul monahal au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreubă cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a amintit de implicarea domnului doctor Iacob Marian Florin, fost director al Spitalului de Psihiatrie ,, Sf. Maria” din Vedea, care în anul 1999 a avut ideea să construiască o biserică pentru nevoile pacienților.

Fiind și absolvent de teologie, ctitorul propune înființarea unei mănăstiri de maici care funționează în acest loc de 13 ani. De asemenea este hirotonit preot onorific pentru această nouă biserică.

În incinta mănăstirii există un  muzeu religios și de artă populară care deține obiecte bisericești foarte vechi  așezate pe secțiuni, precum și obiecte din tezaurul popular al județului Argeș.

 

 

A fi singur

Sinaxar 2 noiembrie 2019