in

Mănăstirea Văleni și-a sărbătorit hramul

(Publicat în: 20 iunie 2016)

Obștea monahală și credincioșii prezenți la Mănăstirea Văleni, de ziua hramului – Sfânta Treime, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul învățătură, Înaltpreasfinția Sa a spus că: „Bogăția darurilor revărsate de Duhul Sfânt sunt fără de sfârșit: „Sunt daruri deosebite, dar același Duh. Și slujiri deosebite, dar același Domn. Și lucrări deosebite sunt, dar este același Dumnezeu, care lucrează toate în toți…Și toate aceste daruri le lucrează unul și același Duh, împărțind îndeosebi fiecăruia precum voiește”. Este bine de știut că lucrarea Duhului Sfânt este curat dumnezeiască, la fel și lucrarea Tatălui și a Fiului.
Bucuria noastră este fără margini pentru că „suntem biserica lui Dumnezeu”, ca și „a Duhului Sfânt”; Hristos Domnul locuiește în noi și Duhul Sfânt, avem parte de Hristos și de Duhul Sfânt; suntem răscumpărați în Hristos și Duhul Sfânt; suntem sfințiți întru Hristos și în Duhul Sfânt.”
La final a fost oficiată o slujbă de pomenire a ctitorilor, slujitorilor și maicilor care au trecut la Domnul, în frumusețea lumii nevăzute.

Cateheză la parohia Baloteasca, protoieria Topoloveni

Sinaxar 21 iunie 2016