in

MARELE BRANCUȘI sărbătorit la Liceul FERDINAND I din Curtea de Argeș

(Publicat în: 19 februarie 2020)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a sărbătorit pe Constantin Brâncuși.

Elevii clasei a XII-a A de la Liceul Tehnologic Ferdinand I din municipiul Curtea de Argeș sub îndrumarea doamnei profesoare de religie, Iuliana-Mihaela Moraru au participat la slujba de pomenire a marelui sculptor la Biserica Sfântul Ierarh Vasile cel Mare din localitate, unde părintele paroh, Constantin Sandu a făcut daruri elevilor.

Apoi în sala de clasă eleva Ioana-Alexandra Stan împreună cu Alexandra Până și Mihai Bușilă au făcut o prezentare video cu viața și activitatea  lui Constantin Brâncuşi- sculptorul sufletului românesc.

La activitate au participat doamna profesoară, Ana Răduțu-Babeț-directoarea Liceului, alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a îndemnat la cunoașterea operei marelui sculptor și a mulțumit pentru activitatea frumoasă și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.   

Constantin Brâncuși a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană.

Cateheză- Cântările Sfintei Liturghii la parohia Mavrodolu din Pitești

Sinaxar 20 februarie 2020