in

Masa bucuriei la parohia Sfânta Vineri din Pitești

(Publicat în: 18 octombrie 2019)

În fiecare an, la 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) sărbătoreşte Ziua Mondială a Alimentaţiei, aceasta fiind ziua înfiinţării FAO în 1945, la Quebec, în Canada. Considerând că alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane, în 1980 Adunarea Generală ONU a decis marcarea Zilei Mondiale a Alimentaţiei.  În prezent, această zi este sărbătorită în peste 150 de ţări.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune a semnat un parteneriat de colaborare cu Crucea Roșie, filiala Argeș. În urma acestui parteneriat, a fost organizat un eveniment cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației.

Astfel, la Cantina Socială a Parohiei Sfânta Vineri din municipiul Pitești, voluntarii Crucii Roșii, au pregătit cu multă dragoste, o masă caldă și un desert pentru cei 30 de beneficiari ai așezământului social.

Acțiunea de astăzi reprezintă un început solid al legăturii dintre Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Crucea Roșie – Filiala Argeș, care se va concretiza, în viitor, și în alte acțiuni de întrajutorare a celor aflați în dificultate.

 

La vama vremii, lansare de carte în municipiul Pitești

Regina-Mamă, Elena a României, a ajuns în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș