in ,

Meniu pentru sănătate sigură

(Publicat în: 9 iunie 2019)

O să începem un meniu care să ne ajute la eliberarea noastră de nămolul toxinelor și a reziduurilor care putrezesc în intestinele noastre, produse din consumul cărnurilor diverse, procesate și cumpărate, fără nicio grijă, din toate piețele!

Programul de detoxificare trebuie să fie pe parcursul a patru săptămâni de „tranziție de la alimentație puternic toxică la cea pură, alcalină, care va conduce la detoxificarea și regenerarea organismului. Fiindcă acest meniu este destinat începătorilor și consumatorilor sociali, adică a celor care mănâncă enorm, nu este nevoie să folosiți legumele gătite și alternativele dietetice pe bază de cereale la care se referă.”1

Cea mai ușoară, simplă și ieftină dietă la începutul procesului de detoxificare este formată din fructe și legume crude, la alegere și să nu uităm că avem libertatea de a ne modela viața exact așa cum vrem noi mai bine. Perfect!

Și acum să ne bucurăm că ne-am hotărât să începem un nou stil de viață și o nouă procedură de hrănire cu o dietă alimentară nouă, ieftină și vindecătoare, doar voință să avem să ducem la capăt programul alimentar pe care l-am început, cu optimism și încredere în Dumnezeu.

Oferta zilei? Ofertă nouă de reconstrucție a organismului nostru atacat de toxine și boli!

Mic dejun:

Alegeți numai un meniu:

1. Orice fruct ecologic.

2. Pepene, de orice soi și culoare.

Să alegem doar un soi de fructe sau orice combinație de fructe sau de varietăți de pepene, după bunul plac și după punga fiecăruia. La meniul compus din fructe se pot adăuga: fructe uscate (mere, pere, cireșe, vișine, prune, caise, agrișe) sau nucă de cocos.

Suc de consumat între mese:

Se va bea un pahar de 250-300 grame de suc proaspăt, preparat din fructe sau legume zemoase și să fie servit imediat pentru a nu se oxida.

Prânz:

Alegeți numai un meniu din cele trei:

1. O salată mare (nu cât un munte) compusă din:

– Legume crude sau fierte la abur, fără prăjeală;

– Supă de legume, crude, fierte în abur, fără roșii;

– Legume fripte în abur, fără grăsime.

2. Fructe.

3. Pepene.

Suc de consumat între mese

Beți un pahar de 250-300 grame de suc proaspăt din fructe sau legume zemoase, servit mai repejor pentru a nu se oxida. Se mai recomandă și alte sucuri, pe care dumneavoastră, dragi cititori, le consumați de mai multă vreme, adică:

Sucuri din legume:

morcovi, spanac, pătrunjel, frunze de păpădie, etc.;

Sucuri din fructe:

struguri, mere, pere, portocale sau lămâi proaspăt stoarse. Nu se recomandă sucurile sau compoturile din ananas, merișor sau prune.

Cina:

Alegeți numai un meniu din cele trei:

1. O salată mare (nu cât un ocean) cu:

– Legume crude sau fripte în abur, fără grăsime;

– Supă de legume, crude sau fierte în abur, fără roșii;

– Legume fripte în apă fără grăsimi.

2. Fructe.

3. Pepene.

Gustări.

Gustările dintre mese – nu vă descurajați – vor consta din fructe proaspete, fructe uscate și suc preparat numai din fructe sau numai din legume, separat. Se va bea imediat pentru a nu se oxida. Dacă-l bem în reprize mari de timp sau îl uităm și îl bem mai târziu, peste zi, se va oxida și nu ne va fi de niciun folos. Trebuie atenție și disciplină!

Ceea ce nu trebuie să uităm, ne recomandă dr. Robert Morse, este faptul de a nu asocia alimentele cu mult amidon: pâinea, cerealele, porumbul, cartoful și dovleacul, la aceeași masă, amestecând meniurile, cum se face de obicei, din neștiință sau grabă, că merge și așa!

Trebuie să alegem, obligatoriu: alimente cu amidon, fie alimente cu proteine!

Fără combinații, după capul fiecăruia, că așa îi place și că așa a fost mereu!

Deci, un nou stil de viață și o nouă dietă de detoxificare de patru săptămâni!

În acest timp, trupul nostru nărăvaș, va cere, protestând, meniurile din trecute vremi, dar să ne ținem tare. Să nu ne dăm bătuți. Să gândim, de la început, că vrem doar binele organismului nostru.

Și ca să ne fie mai ușor, să-L rugăm pe Dumenzeu să ne ajute, să gândim pozitiv și să luăm, dacă se poate, pe cineva dintre apropiați să ne ajute la acest drum. Așa ne încurajăm și va fi mai ușor.

Astfel de meniuri, dar mult mai sărace, consumau cei din temnițe, după cum se știe. Unii spuneau că s-au vindecat de colite și alte boli, trăind după ieșirea din închisoare peste 90 de ani: D. Stăniloae, Arsenie Papacioc, Adrian Făgețeanu, Vartolomeu Anania, Benedict Ghiuș și câți alții pe care lumea îi știe.

Să fiu iertat că asociez la meniul acesta și pe cel din închisori, dar așa mărturiseau cei care au avut nefericirea de a îndura nenorociri și privări de libertate.

Detoxificarea ne va aduce sănătate și spor binecuvântat în viață!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 328.

Sinaxar 9 iunie 2019

Sfințirea Paraclisului din cadrul Spitalului de Boli Cronice și Geriatrie din Ștefănești