in ,

Meniuri mântuitoare de boli

(Publicat în: 12 iunie 2019)

Când ne punem în gând să ne scăpăm de orice greutate trupească și niscaiva boli, este necesar să începem, pas cu pas, până la cincizeci de zile un tratament alimentar sau „Dieta Curcubeul lui Dumnezeu”. Trebuie să o luăm treptat, câte o zi.

În prima zi, propuneți-vă să mâncați numai fructe și legume crude.

A doua zi, se repetă acest meniu.

Încercați să respectați acest regim – fructe și legume, și în zilele următoare, nepreparate la foc, până veți reuși să consumați acest regim timp de cinci zile consecutiv: „Faceți diferența între hrana crudă și cea gătită. Este o diferență ca de la cer la pământ. În unele zile veți simți nevoia să mâncați numai fructe. Este perfect.

Dintre toate alimentele, fructele au cea mai mare putere de curățare. Extraordinara lor încărcătură energetică face din fructe, alimente cu proprietăți inegalabile pentru sistemul cerebral și nervos.”1

Așadar, e deja un început. Se cam închide bucătăria, dând vacanță bucătarului și cratițelor, deschizând pivnițele unde găsim fructe și legume neprocesate, care se vor consuma crude și proaspete.

Dr. Robert Morse ne arată: „O altă metodă de succes pe care am descoperit-o este aceea de a mânca alimente crude de luni până vineri. Apoi, sâmbăta și duminica, dacă simți nevoia, puteți găti orez brun cu legume.

Repetați acest ciclu, știind că o faceți pentru propria sănătate…Organismului îi place obișnuința. Adevărul este că organismul este dependent de rutină și funcționează mai bine în acest fel. Cu timpul, veți putea include în program și postul. Acest lucru va accelera procesul de detoxificare. Acordați postului o șansă. Cu cât veți rezista mai mult, cu atât mai solidă va fi însănătoșirea. Reconstruiți organismul, schimbând obiceiurile alimentare.”

Rămâi impresionat și surprins, că un mare medic, dr. Robert Morse, recomandă pentru detoxificare, tocmai postul, pe care românii îl țin cu mare sfințenie, știind din experiență ce înseamnă eliberarea de toxine printr-un meniu de fructe și legume, neprocesate, în niciun fel, ci consumate în stare crudă.

Acum înțelegem și mai bine meniurile de post ale obștilor monahale de pe mapamond. Spre exemplu, ce consuma un monah în vremea vechilor rânduieli din timpul postului? Un pahar plin cu măsline, prune uscate – 12 bucăți și 20 de nuci, pe zi. Sarea nu lipsea, dacă nu erau măslinele murate, cum era obiceiul.

Mai mult, sfinții sihaștri din munți se hrăneau ca urșii și alte viețuitoare cu: smeură, mure, ciuperci, fragi, afine, ghindă comestibilă, castane, măcriș, frunze de smeură. Chiriac din Bisericani – Neamț, 60 de ani s-a sihăstrit în pustie, gol pușcă, părul fiindu-i acoperământ, cum are ursul păr pe blană sau celelalte animale, care-și au casa în codru, iar ca acoperământ având cerul înstelat.

Din nou, ascultăm pe dr. Robert Morse spunându-ne, că: „În cadrul programului nostru, intitulat: „Cum să te însănătoșești” am elaborat acest meniu în scopul simplificării procesului și obținerii unei eficiențe maxime. Bucurați-vă de sentimentul de curățenie și de vitalitate pe care v-o oferă hrana în stare crudă. Nu veți regreta niciodată această călătorie, la capătul căreia veți regăsi vibrațiile pozitive, longevitatea și spiritualitatea.”2

Iată că mi-am adus aminte că trebuie să insistăm, pentru că este necesar, pentru sănătatea noastră trupească și sufletească, să ne schimbăm stilul de viață și o nouă dietă alimentară, încercând să iubim o alimentație naturală crudă, ecologică și fără toxine, pentru a revigora și scoate organismul din bântuirea bolilor și a atacurilor de toxine.

Așadar, să ne pregătim mental pentru acest mod nou de viață alimentară și stil de viață!

Așa vom reuși! Acordul mental cu voința noastră ne va duce la izbândă.

Să iubim începutul nou!

Dumnezeu ne va ajuta să ne salvăm!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Dr. Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pag. 326.

2 Idem, pag. 327.

Sinaxar 12 iunie 2019

Finala Crosului Campionii Bucuriei