in ,

Mestecați fiecare îmbucătură de 30-50 de ori

(Publicat în: 10 mai 2019)

În modul nostru de a ne alimenta, zi de zi, trebuie să primeze o anumită eleganță! Adică, atunci când ne este foame, să nu ne prea arătăm, dar nici să ne repezim hulpavi asupra bucatelor pe care le îngurgităm rapid și le înghițim cu zgomot de parcă ne-ar pocni gâștireața!

Să ne imaginăm ce ar spune stomacul când se trezește cu valuri de mâncare și torente de băuturi, fără a mai băga în seamă….vorbăria care însoțește așa-zisa masă cu ”bun-simț”!

Înainte de a începe cu mestecatul, să vedem ce înseamnă energia alimentelor, pentru că noi suntem foarte puțin preocupați de „încărcătura energetică a hranei, care reflectă, de altfel suma proprietăților chimice ale alimentelor”1. De la capul locului trebuie să subliniem că suplimentele nutritive nu vindecă niciodată. Să nu uităm că, în natură, absolut totul, funcționează în armonie desăvârșită și cu precizie de ceasornic, deși nouă ne scapă din vedere acest lucru de importanță majoră.

Așadar, natura nu ne înșeală nici pe noi și nici pe ea însăși!

Când ne aflăm în fața mesei cu bucatele așezate cu artă pe deasupra, trebuie să ne întrebăm rapid, înainte de a ne apuca de înfulecat: „Alimentele pe care le consum sunt încărcate cu energie sau le-am distrus valorile energetice și nutritive prin preparare sau altă metodă ce a dus la modificarea proprietăților lor?”2 Aceasta este prima și cea mai urgentă întrebare pe care trebuie să și-o pună fiecare ins care prețuiește sănătatea sa trupească și sufletească, știindu-se că doar atât cât este de mare valoarea energetică a alimentelor, cu atât va crește și capacitatea de a vindeca organismul cuprins de neputința bolilor.

Se spune că nu numai oamenii au conștiința de sine, dar chiar și hrana are, oarecare, conștiință de sine, fiecare fel de hrană „are propria sa individualitate și un caracter unic ca și propria rațiune de a exista. Nimic din ceea ce a creat Dumnezeu nu există fără un motiv precis. În vindecare și regenerare, înțelegerea acestui aspect este de un real ajutor.3

Medicina poate măsura exact nivelul energiei care are o importantă încărcătură electrică în centrii sistemului nervos și cerebral și că „fructele contribuie la regenerarea țesutului nervos și cerebral, jucând rolul de agenți de purificare a țesuturilor organismului, în timp ce legumele sunt constructorii, fiind mult mai adecvate pentru țesutul muscular și țesutul osos. Iar nucile și semințele sunt alimente de structură, având o acțiune de tonifiere a organismului, în ansamblul său.”4

Pentru a putea analiza energia electromagnetică a diverselor tipuri de alimente „lungimea de undă a radiațiilor electromagnetice se exprimă în unități de măsură care se numesc angstromi”5, și cu cât este mai ridicată valoarea energetică a alimentului respectiv, cu atât crește numărul angstromilor. Și, atunci, „când consumăm fructe sau legume, proaspete culese din natură, adică le mâncăm fără a le supune unor procese de preparare la foc sau de prelucrare, întreaga energie electromagnetică ridicată, prezentă în acele alimente, va fi transferată organismului, până la nivel celular.”6

Și acum, vom vedea felul cum stăm în privința angstromilor și a energiei pe care o primim din consumul de fructe și legume proaspete și din unele alimente.

Deci, Energia Hranei Benefice:

Fructe proaspete: între 8.000 și 10.000 de angstromi;

Legume proaspete, în stare pură: între 8.000 și 9.000 de angstromi;

Lapte proaspăt, neprelucrat, numai pentru copii sub doi ani: 8.500 de angstromi;

Legume (preparate la foc): între 4.000 și 6.500 de angstromi;

Energia Hranei Nocive:

Lapte (pasteurizat): 2.000 de angstromi;

Brânză: 1.800 de angstromi;

Făină albă rafinată: 1.500 de angstromi;

Carne preparată: 0 (zero) angstromi.

Frecvențe electrice la nivelul organismului:

Oameni (medie): 6.500 de angstromi;

Bolnavi de cancer: 4.875 de angstromi.

Să luăm aminte, fără să ne îndoim de informațiile prezentate în tabelul de mai sus, știind, potrivit calculelor științei medicale „că oamenii au permanent nevoie de o energie sistematică echivalentă cuprinsă între 6.000 și 7.000 de angstromi, pentru a se simți fericiți și sănătoși”.7

Iar atunci când organismul nostru, rezonează la o frecvență cuprinsă între 4.500 și 5.200 de angstromi, va fi mai predispus la boli grave și mai ales la cancerul, de care se înfricoșează întreaga lume.

Trebuie să precizăm că „fructele și legumele care au fost congelate în stare proaspătă, vor reveni la același nivel de radiație (energie electromagnetică) atunci când sunt decongelate, dar cu condiția expresă, de a nu fi recongelate, pentru că devin nocive pentru organism.”8

Aceasta cu congelarea, spre deosebire de alimentele păstrate la frigider, care vor trece printr-un proces lent de degradare, bananele fiind singurele fructe care își măresc puterea nutritivă după ce au fost culese, încă necoapte, dar care, lăsate să se înnegrească (învelișul), devin mult mai hrănitoare.

Una dintre legile fizice, care guvernează Universul în care trăim este legea echilibrului, numită în termeni medicali: „homeostazia”9, știindu-se, de bună seamă că: „cu cât este mai ridicat nivelul energetic al alimentelor pe care la consumăm, fiind obligatoriu mestecate de cel puțin 30-50 de ori, cu atât va fi organismul sănătos și mai încărcat de vibrații energetice”.10

Fructele proaspăt consumate, au între 8.000 și 10.000 de angstromi, laptele pasteurizat 2.000 de angstromi, pe lângă laptele proaspăt, cum e muls de la vacă, între 8.000 și 9.000 de angstromi, iar cu totul descurajator, adică mâncăm fără folos, carne preparată, care are, zero angstromi!

Cred că este pe înțelesul tuturor!

Ceea ce este remarcabil de știut este faptul că: „Celulele sistemului nervos și cerebral sunt centrii cu cea mai mare încărcătură energetică din tot organismul. Neuronii au nevoie de mai multă energie decât o celulă obișnuită. De aceea, pentru regenerarea celulară, este vital să înțelegem care sunt alimentele cu cel mai mare aport energetic.”11

Și acum, putem vorbi despre conștiința de sine și despre substanțele nutritive? Se afirmă, cu hotărâre, că orice formă de viață are conștiința de sine la propriul său nivel de evoluție. Faptul că oamenii nu pot vorbi cu plantele sau cu animalele – unii vorbesc cu animalele, eu cunosc mai mulți bărbați și femei, care au avut dar de pricepere – nu înseamnă că ele nu sunt conștiente. Sunt persoane care și-au dezvoltat capacitatea de comunicare cu alte forme de viață. Ce putem spune despre leul care slujea pe Sfântul Gherasim și căruia i-a săpat groapa, după ce a murit și l-a îngropat, și a jelit deasupra mormântului până a și murit de durere!

Acel leu a fost mare om! Devotat până la moarte și după moarte!

Să îndrăznim să spunem că și hrana are conștiință de sine? Tot ce a creat Dumnezeu, precum a fost vorba la început, este cu un rost precis, noi, doar, să încercăm să pricepem acest lucru.

Ce legături tainice în laboratorul acesta imens în care Dumnezeu lucrează cu cea mai mare și sigură știință!

Să nu uităm, când mâncăm să nu molfăim mâncarea, ci să o mestecăm de 30-50 de ori pentru ca să se producă acea energie necesară din alimente pentru organismul nostru!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

1 Robert Morse, Să trăim sănătos fără toxine, Pitești, Paralela 45, 2009, pag. 157.

2 Idem, pag. 2.

3 Ibidem, pag. 159.

4 Ibidem, pag. 159.

5 Ibidem, pag. 159.

6 Ibidem, pag. 159.

7 Ibidem, pag. 160.

8 Ibidem, pag. 160.

9 Ibidem, pag. 160.

10 Ibidem, pag. 160.

11 Ibidem, pag. 158.

Sinaxar 10 mai 2019

Sinaxar 11 mai 2019