Misiune și acțiuni filantropice în mijlocul celor bolnavi și singuri

(Publicat în: 19 martie 2015)

“Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura. Cel ce va crede și se va boteza, se va mântui, iar cel ce nu va crede, se va osândi. Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu vor izgoni demoni, în limbi noi vor grai, șerpi vor lua în mâna si de vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; peste bolnavi îsi vor pune mâinile și se vor face sănătoși” (Marcu 16, 15-18).
Sfântul Maslu făcut cu credință și post pentru cei bolnavi și ungerea lor cu untdelemn sfințit, formează cea mai puternică slujbă și rânduială de vindecare și alinare a bolilor sufletești și trupești.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, preoţii din parohiile Dedulești, Vărzaru și Piscul Calului din Protopopiatul Pitești,au oficiat Taina Sfântului Maslu la Azilul de Batrani de la Dedulesti.
Prin coordonarea Sectorului Social, Filantropic și de Misiune, ziua duhovnicească a început cu spovedirea și împărtășirea beneficiarilor cu Sfintele Taine.
La finalul întâlnirii, a fost rostit un cuvânt de învăţătură pentru credincioşii prezenţi, cu referire la folosul postului ca mijloc de desăvârşire duhovnicească.

Trei lucruri care ne pot schimba întreaga viaţă

Modul cel mai ușor ca să ne mântuim