Nașterea Domnului – bucurie pentru întreaga făptură

Colindul de Crăciun este unul dintre obiceiurile românești, cu originea în credința străbunilor, care străjuie cea mai importantă sărbătoare de iarnă, Nașterea Domnului. Crăciunul este polul în jurul căruia gravitează o multitudine de colinde, urări şi tradiţii specifice, care trimit spre vremuri demult apuse, dar ce se regăsesc și azi, fiind datoria noastră ca aceste datini să le transmitem și pe mai departe.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, prin Biroul de Cateheză și Activități cu Tineretul, s-au desfășurat o serie de acțiuni menite să aducă bucurie în sufletele creștinilor.

După Sfînta Liturghie, Corul ”Cetioara” al Școlii Gimnaziale, însoțiți de doamna profesor Ilina Elena, au susținut un mic concert de colinde, în biserica parohiei Valea Danului. Apoi au interpretat o scenetă intitulată ” Să nu fim supărați pe Dumnezeu”.
Biserica parohiei Stroiești a primit, în duh de rugăciune și bucurie duhovnicească, pe micuții colindători care au venit să se închine Bunului Dumnezeu și în imn de laudă să cânte precum îngerii din ceruri. De asemenea, tinerele familii care au primit Taina Sfintei Cununii în anul 2014, au primit, Sfânta Scriptură, în semn de mulțumire adusă Prea Sfintei Treimi pentru darurile revărsate asupra acestor tinere familii.
La Parohia Nucșoara, s-au aflat, în aceste zile de Sfântă Sărbătoare, tineri și persoane mai în vârstă, care, după ce au colindat, au primit din partea parohiei alimente și dulciuri.
 
 
 

Sfântul Arhidiacon Ștefan

Liturghie Arhierească la Parohia Sfântul Arhidiacon Ștefan – Cărpeniș