in

Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos la noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

(Publicat în: 25 decembrie 2018)

Praznicul Nașterii Domnului Iisus Hristos a fost cinstit astăzi în toate bisericile din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Întâistătătorul Cetății Argeșului, a adresat un cuvânt de învățătură creștinilor veniți într-un număr foarte mare, amintind  de importanța acestei sărbători: ”Când Hristos Domnul a venit în chip de om, asemenea nouă, afară de păcat, ca să ne aducă bucuria cea mare, S-a născut în Peștera din Betleemul Iudeii și mulțime de oaste cerească s-a văzut atunci, lăudând pe Dumnezeu și zicând: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire! sau bunăînvoire. Câtă bucurie cuprinde inima noastră, când îngerul Domnului ne zice și azi: Nu vă temeţi. Căci, iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul. Că vi s-a născut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul, în cetatea lui David!”

În încheierea cuvântului, Înaltpreasfinția Sa, a transmis creștinilor urări de sănătate, zile senine și fericite, întru mulți, buni și rodnici ani.

 

Daruri pentru pacienții de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș

O ce veste minunată – colinde la parohia Lăzărești, protoieria Câmpulung Muscel