in

Nopțile de Poezie de la Curtea de Argeș, ediție aniversară la Palatul Arhiepiscopal

(Publicat în: 18 iulie 2016)

În ziua de 18 iulie, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Părintelui Arhiepiscop Calinic, în Sala Manole din Palatul Arhiepiscopal, cu ocazia Festivalului Internațional: Nopțile de poezie de la Curtea de Argeș, ediția a XX-a, a avut loc ceremonia anuală a primirii de noi membri în Academia Internațională Orient-Occident.
Peste 60 de academicieni, poeți, editori și oameni de artă din peste 35 de țări, au vizitat Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș și Paraclisul Mînăstirii Argeșului, după care au vizitat Palatul Arhiepiscopal.

Oaspeții au fost primiți de părintele Ovidiu Vlăsceanu, consilier cultural și comunicații media, care a transmis Arhiereasca Binecuvântare și un cuvânt de deschidere a evenimentului. A fost ținut un moment de reculegere pentru cei care și-au pierdut viața în atentatele petrecute în lumea întreagă.
Fiind o ediție aniversară, patru oameni de cultură au primit calitatea de membri ai Academiei Internaționale Orient-Occident, în cadrul acestui festival organizat în colaborare cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, care a oferit daruri celor prezenți.
Festivalul Internațional: Nopțile de Poezie de la Curtea de Argeș, s-a desfășurat în perioada 13-19 iulie 2016.

Ajutor la domiciliu – parohia Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Pitești

Sinaxar 19 iulie 2016