in

OLIMPIADA NAȚIONALĂ de RELIGIE 2017, la final

Prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost reprezentată de șase copii la Olimpiada Națională de Religie (cultul ortodox), destinată elevilor din clasele a VII-a – a XII-a. Aceasta s-a desfășurat în perioada 24-27 aprilie 2017 în municipiul Craiova. 

Delegația olimpicilor din Eparhia Argeșului și Muscelului a obținut două mențiuni prin elevele: 
Adelina Ana Maria Călina – clasa a X-a, Colegiul Național Zinca Golescu din Pitești coordonată de domnul profesor Cornel Dragoș și Andreea Claudia Nică – clasa a XI-a, Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș coordonată de domnul profesor Victor Pleșa alături de ceilalți elevi care s-au evidențiat printr-o participare deosebită:
Emanuel Petrache – clasa a VII-a, Școala Gimnazială Armand Călinescu din Curtea de Argeș coordonat de domnul profesor Victor Pleșa  
Georgiana Neacșu – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Vulturești coordonată de doamna profesoară Luminița Nicolae                         
Alexandra Ilina – clasa a IX-a, Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș coordonată de domnii profesori Iulian Cojocărel și Victor Pleșa 
Maria Alexandra Boboc – clasa a XII-a, Colegiul Național Zinca Golescu din Pitești coordonată de domnul profesor Cornel Dragoș.
Aceștia au fost însoțiți de domnul profesor Gheorghe Dincă, inspector de religie în cadrul ISJ Argeș și de doamna profesoară de religie, Liliana Matei de la Școala Gimnazială Specială ,,Marina” din Curtea de Argeș.
În deschiderea olimpiadei unde au participat elevi, cadre didactice însoțitoare și membri ai Comisiei Centrale s-a oficiat un Te Deum la Biserica „Madonna Dudu”. Olimpiada a constat într-o probă scrisă cu durata de 3 ore ce  s-a desfășurat la Colegiul Național ”Elena Cuza” din Craiova. 
În aceste zile ei au vizitat obiectivele istorice și culturale importante ale orașului – Facultatea de Teologie Ortodoxă Craiova (Casa Bengescu), Seminarul Teologic Ortodox Craiova, Catedrala Mitropolitană, Muzeul Olteniei, Muzeul de Arta, au participat la activități recreative și artistice – Parcul Romanescu, Gradina Botanică, Electroputere Mall, Șezătoare oltenească la care a participat Ansamblul folcloric Mugurașul, Șimnicu de Sus, Ansamblul folcloric Alunelu, Pielești și Social party pentru elevi și profesori, dar și educaționale -workshop cu profesorii membri în Comisia de organizare a Olimpiadei Naţionale de Religie 2017 din Dolj și profesorii membri în Comisia Națională a Olimpiadei de Religie 2017, analiză, dezbateri, concluzii, Craiova 2017.

Întâlnirea duhovnicească a surzilor din Brașov

Milostenia, hrana sufletului, parohia Prundu III – Pitești