in ,

Omul minune, Dr. Hiromi Shinya

(Publicat în: 12 aprilie 2019)

Înainte de a intra propriu-zis, cu prezentarea: Tablete medicale, doresc să facem împreună un popas de odihnă a minții și a inimii ca să auzim lucruri noi despre acest început salvator al sănătății noastre trupești și sufletești, pentru că se leagă dimpreună: trup și suflet!, potrivit și dictonului latin: mens sana, in corpore sano! (minte sănătoasă în corp sănătos) iar în traducere lărgită: suflet sănătos, în trup sănătos!

Dr. Hiromi Shinya, născut în Japonia, a ajuns după studii universitare, dimpreună cu soția sa, în New York, devenind rezident al programului de chirurgie de la Centrul Medical ”Beth Israel”, asistând pe Dr. Leon Ginsburg, care dimpreună cu doctorii Burill Bernard Crohn și Gordon Oppenheimer, au descoperit boala Crohn.

Într-o zi, la o operație, lipsind doctorul rezident-șef, este chemat drept înlocuitor Dr. Hiromi Shinya, care cu o dexteritate mare și cu o viteză dublă, pentru că opera egal cu ambele mâini, a terminat operația într-un termen foarte scurt, spre uimirea doctorilor și asistentelor. Așa a început drumul lung și anevoios al muncii de chirurg în drum spre celebritate.

Soția sa, care a născut doi prunci, nu se putea adapta în SUA și nici pruncii nu se bucurau de o sănătate bună, dând de furcă mamei dar și doctorului-tată. Așadar, nu putea ușura suferința soției, dar nici a celor doi prunci, fetiță și băiat. Doctorii pe care-i aborda pentru soluții medicale se arătau neputincioși și nimeni nu-l ajuta, nefiind suficient să fii bun chirurg și nici să administrezi medicamente pentru simptomele apărute.

Atunci, medicul japonez, dorea cu încăpățânare să afle cauza bolii! Și de aici începutul salvator! Se caută cauza și nu efectul, pe care e mai ușor să îl vedem, că-l simțim toți cei atinși nemilos de boală.

Oprind consumul de lapte pentru hrana zilnică a soției și pruncilor, a constatat vindecarea rapidă, că laptele de vacă nu putea fi digerat din cauza particulelor care nu puteau să treacă din intestin în sânge.

Începând cu acest incident din familie, Dr. Hiromi Shinya, în toată viața, după aceea, a încercat să studieze și să înțeleagă organismul omului, sănătatea atacată de diferite boli, și să se concentreze asupra cauzelor bolilor care bântuie omul, schimbându-și modul de abordare a bolii în sine.

Deci era clar lucru, că trebuie să aibă în vedere, nu atât lupta împotriva bolilor, cât mai ales înțelegerea tainelor sănătății: ”Ne naștem cu dreptul de a fi sănătoși! A fi sănătos este starea naturală a omului! Abia când am început să înțeleg ce este sănătatea, am început să lucrez asupra corpului uman, ajutându-l să scape de boală. Organismul nu poate fi vindecat decât prin el însuși. Ca doctor, eu creez un spațiu în care această vindecare să fie posibilă. Deci are început prin a încerca să înțeleg boala, dar în cele din urmă, căutările m-au dus spre ceea ce eu consider a fi cheia drumului spre sănătate. Cheia este enzima minune, generată de propriul nostru organism!”[1]

În urma cercetărilor medicale, în corpul uman se găsesc 5.000 de enzime, care, la rândul lor creează 25.000 de reacții diferite, astfel că trupul nostru este controlat de enzime, despre care se știu foarte puține lucruri, ce sunt în sine. Este sigur că există o enzimă bază, sau o enzimă-sursă, dar care are limitele sale.

Grija cea mai mare pentru noi este să nu epuizăm această enzimă-bază. Când avem lipsă de enzime, celulele din organism sunt în pericol de distrugere. De aici pornește hoarda de boli, printre care cancerul și alte neputințe generative de care cu greu putem scăpa.

Orice afecțiune, boală nedorită, care vine peste noi, dintre care cancerul, se vindecă prin ”regim foarte strict”, bogat în enzime, alimente non-toxice și apă pură[2], pentru a ajuta enzima-sursă să repare celulele din trupul nostru.

Enzima-sursă, nu trebuie pusă în primejdie ori risipită, iar noi o distrugem cu alimente nesănătoase, pe care din păcate, le folosim fără discernământ, cu stresul, oboseala și alte programe risipitoare de energie.

Chiar dacă s-a descoperit ADN-ul, noi nu știm mare lucru despre tainele pe care le ascunde și ce potențial mare cuprinde, pe care noi, încă, nu-l înțelegem deplin. Pentru ca ADN-ul fiecăruia dintre noi să producă un val de enzimă-sursă sau enzima-minune, după cercetările Dr. Hiromi Shinya, energia emoțională pozitivă, care izvorăște din iubire, râs, veselie, bucurie, trebuie să fie starea obișnuită și permanentă din viața noastră.

Orice activitate care-ți aduce bucurie: cântecul din inimă, cântarea la instrumente, pictura, călătoriile, cititul, arta sculpturii și a altor meserii, mersul la Biserică și în ospeție la cei dragi, dansul, hora și multe alte bucurii ale vieții trăite cu dăruire, duc pe drumul natural către sănătatea prețioasă a omului.

Putem recomanda ca meniu zilnic: voia bună,veselia, râsul în hohote, cu gura până la urechi, numai să nu supărăm pe cineva, drumeția în natură, culcatul și sculatul devreme, entuziasmul debordant la lucrări fizice și intelectuale, ba și la cele duhovnicești, deopotrivă, alimentele ecologice, apă de izvor băută din belșug și fuga de locuri și oamenii care ne aduc supărări! Iar rugăciunea să fie cununa tuturor!

Aceasta este metoda prin care, fiecare dintre noi, putem să punem în mișcare izvorul de unde se adapă Enzima-miracol, hrănitoarea celulelor care ne țin viața sănătoasă.

Toți cei care au trăit mult și trăiesc și acum, au avut permanent veselia umorului care zidește!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

 

[1] Dr. Hiromi Shinya, Enzima Miracol, București: Lifestyle, 2013, pag.13

[2] Ibidem, pag.14

Sinaxar 12 aprilie 2019

Sinaxar 13 aprilie 2019