in

Paraclisul Sfântului și Dreptului Iov și-a prăznuit ocrotitorul

(Publicat în: 6 mai 2020)

În ziua de cinstire a Sfântului și Dreptului Iov, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat astăzi la mănăstirea Ioan Botezătorul – Antonești din comuna argeșeană Corbeni. Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi,  în paraclisul Sfântului și Dreptul Iov construit în incinta mănăstirii pe locul unde în trecut a funcționat groapa de gunoi a satului Corbeni.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a amintit de viața plină de suferințe a Sfântului și Dreptului Iov, precum și de greutățile întâmpinate la construirea acestui paraclis.

Manastirea cu hramul Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul din comuna Corbeni a fost construita pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbasu. Lucrarile au ramas nefinalizate, biserica fiind folosita mult timp ca staul pentru oile localnicilor. Dupa anul 1989 la initiativa Înaltpreasfintitului Arhiepiscop Calinic au început lucrarile de reconstruire care au fost terminate în anul 2004, manastirea fiind sfintita în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nasterii Sfântului Ioan Botezatorul.

Lânga biserica s-a ridicat în perioada 2000 – 2004, un corp de chilii la baza caruia s-a amenajat paraclisul închinat Sfântului si Dreptului Iov. În interiorul acestuia a fost realizată o expoziție de costume populare adunate din diferite zone ale Argeșului și Muscelului.

Manastirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traverseaza comuna Corbeni, frumoasa asezare monahala fiind asezata foarte aproape de Barajul Vidraru si de traseul montan Transfagarasan.

 

 

Teste rapide de detectare Covid 19 dăruite Spitalului de Pneumoftiziologie din Valea Iașului

Sinaxar 7 mai 2020