in

Părintele Arhiepiscop Calinic a aniversat cei 34 de ani de la hirotonia întru Arhiereu în Catedrala Sfântului Neagoe Basarab

(Publicat în: 17 noiembrie 2019)

Credincioșii argeșeni din municipiul Curtea de Argeș au avut ocazia să participe astăzi la Sfânta Liturghie oficiată în celebra ctitorie a marelui voievod sfânt Neagoe Basarab de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul  Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind că milostenia , rugăciunea și postul  sunt căile prin care putem dobândi mântuirea sufletului.

În orice Eparhie este mare bucurie în rândul credincioșilor atunci când ierarhul lor aniversează un număr de ani de la întronizare sau de la hirotonia în demnitatea de episcop. Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au avut ocazia să-și  împărtășească respectul și dragostea  față de ierarhul lor care a sărbătorit  astăzi 34 de ani de la hirotonia în demnitatea de episcop și 29 de ani de la întronizarea în demnitatea de Chiriarh al Eparhiei Argeșului și Muscelului.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a fost hirotonit arhiereu vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului la 17 noiembrie 1985, iar în data de 18 noiembrie 1990 a fost înscăunat ca episcop titular al Episcopiei Argeșului și Muscelului, reînființată la 12 februarie 1990.

În data de 26 septembrie 2009 a fost ridicat la demnitatea de Arhiepiscop în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cu părere de rău

Sinaxar 18 noiembrie 2019