in

Părintele Arhiepiscop Calinic a slujit în Paraclisul Sfântului și Dreptului Iov de la Mănăstirea Corbeni

(Publicat în: 30 martie 2020)

În Duminica a patra din Postul Sfintelor Paști, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic și un sobor de preoți și diaconi în Paraclisul cu hramul Sfântul și Dreptul Iov din cadrul Mănăstirii Corbeni.

Înaltpreasfinția Sa a subliniat, în cuvântul de învățătură că trebuie să avem legătură strânsă cu Domnul Dumnezeu prin rugăciune, recunoașterea stării de păcătoșenie, împăcarea cu el, cu semenii noștrii, începând cu familia și cu noi înșine. Întoarcerea acasă! La obârșie! Este început de primăvară!

Manastirea cu hramul Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul din comuna Corbeni a fost construita pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbasu. Lucrarile au ramas nefinalizate, biserica fiind folosita mult timp ca staul pentru oile localnicilor. Dupa anul 1989 la initiativa Înaltpreasfintitului Arhiepiscop Calinic au început lucrarile de reconstruire care au fost terminate în anul 2004, manastirea fiind sfintita în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nasterii Sfântului Ioan Botezatorul.

Lânga biserica s-a ridicat în perioada 2000 – 2004, un corp de chilii la baza caruia s-a amenajat paraclisul închinat Sfântului si Dreptului Iov. În interiorul acestuia a fost realizată o expoziție de costume populare adunate din diferite zone ale Argeșului și Muscelului.

Manastirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traverseaza comuna Corbeni, frumoasa asezare monahala fiind asezata foarte aproape de Barajul Vidraru si de traseul montan Transfagarasan.

 

Protoieria Topoloveni – Campionii Bucuriei Sociale, martie 2020

Sinaxar 1 aprilie 2020