in

Părintele Arhiepiscop Calinic a slujit la Parohia Albești Pământeni

(Publicat în: 18 august 2019)

Parohia argeșeană Albești Pământeni din protopopiatul Curtea de Argeș a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Credincioșii din acest sat au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Păinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a prezentat credincioșilor mesajul evangheliei din această duminică, subliniind că suntem în siguranţă sub protecţia dragostei lui Dumnezeu, suntem la adăpost pentru eternitate, prin harul Său. Dacă Hristos este Mântuitorul nostru, vom ajunge la ţărm, indiferent cât de mică ne este credinţa sau cât de înfuriate vor fi valurile îndoielilor şi ale necazurilor.

Biserica din parohia Albești Pământeni are două hramuri: unul închinat Adormirii Maicii Domnului și celălalt închinat Sfintei Mucenițe Filoteia. Sfântul locaș a fost construit de comunitate în anul 1879 peste ruinele unei biserici de lemn.
Lucrări foarte importante de restaurare s-au făcut până în anul 1990, biserica fiind resfințită atunci în ziua de 26 mai, iar din anul 1983 este păstorită de părintele Mărăcine Ion.

9 Obiceiuri sănătoase: I. Fii îngăduitor cu tine însuți

Sinaxar 19 august 2019