in

Părintele Arhiepiscop Calinic prezent la Cercul Pastoral de la parohia Vâlcele, protoieria Curtea de Argeș 

(Publicat în: 31 mai 2019)

La 20 de ani după terminarea Primului Război Mondial se petrec schimbări majore în viața bisericească, dar și în cea socială a țării, al căror martor a fost și al doilea întâistătător al Bisericii ­Ortodoxe Române:Patriarhul Nicodim Munteanu.

Personalitatea acestuia a fost evocată astăzi de clericii cercului pastoral nr.4 al protoieriei Curtea de Argeș în parohia argeșeană Vâlcele.

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a fost citit un referat în care a fost evidențiată preocuparea Patriarhul Nicodim Munteanu pentru starea clerului de mir, a vieții mănăstirești și a învăţământul teologic, dar și pentru întărirea legăturilor cu bisericiile ortodoxe surori.

În final, Chiriarhul Eparhiei a evocat importanța alegerii anului 2019 ca ,,An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română.

Chiriarhul Eparhiei urmează să participe și la celelalte cercuri pastorale care se vor organiza în perioada imediat următoare în protopopiatele din cuprinsul Eparhiei.

Protoieria Curtea de Argeș – Campionii Bucuriei Sociale, mai 2019

Sinaxar 1 iunie 2019