in

Parohia Albota de Jos, protoieria Pitești – pelerinaj cu tinerii

(Publicat în: 13 mai 2016)

Pelerinajul este un prilej de împrospătare a vieții spirituale și de întărire a credinței, pentru că Dumnezeu și omul se caută reciproc și se întâlnesc în mod spontan și misterios. Prin pelerinajul religios omul caută în lumea aceasta ceea ce nu este din lumea aceasta și anume ,,Împărăția Lui Dumnezeu" căci Hristos Domnul spune: "Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu" (Matei 6, 33).

La îndemnul și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, prin Sectorul Social, Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, părintele Mateescu Silviu de la Parohia Albota de Jos a adus bucuria în sufletele unor copii și tineri din parohie, care s-au împărtășit din frumusețea lumii văzute și au gustat din bucuria Raiului vizitând mânăstirile argeșene și muscelene.
Pașii tinerilor pelerini au poposit la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș unde au avut parte de o pagină de istorie vie, vizitând și Sala Manole a Palatului Arhiepiscopal. După ce și-au plecat genunchii lângă racla ocrotitoarei argeșenilor – Sfânta Muceniță Filofteea, și-au continuat periplul către străvechile vetre monahale de la Robaia și Aninoasa. Pentru a înțelege ce a însemnat credința jertfelnică a creștinilor primelor veacuri, tinerii au vizitat și cele două mânăstiri rupestre Corbii de Piatră și Nămăiești, de care au rămas la fel de plăcut impresionați.

Ziua Familiei Române în Protoieria Curtea de Argeș

Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, mai 2016