in

Parohia Glâmbocelu – protoieria Topoloveni, cerc pastoral

(Publicat în: 31 mai 2019)

Preoții din parohiile Vranesti,  Radu Negru, Valeni,  Ciocanesti,  Draghicesti, Calinesti,  Gorganu de Sus, Gorganu de Jos, Rancaciov, Turculesti,  Valea Zimbrului,  Bogati,  Suseni, Marcesti,  Chitesti,  Glambocel,  Glambocel Deal s-au reunit la Parohia Glambocelu in cadrul Cercului Pastorale nr. IV, unde părintele paroh Nasta Nicolae a prezentat tema intitulata „Patriarhul Iustin Moisescu 1977-1986 , prezentare biografică, erudit teolog și profesor dedicat teologiei „.

Întâlnirea a debutat cu o slujba de Tedeum urmată de un cuvânt rostit de P.C.Protoiereu Stan Stelian care a subliniat anumite aspecte importante din viața Patriarhului argesean Iustin Moisescu in cele trei decenii de arhipastorire,  două ca Mitropolit al Moldovei si cei 9 ani ca Intaistatator al BOR.

La final au fost discutii de ordin administrativ,  pastoral misionar cu care se confruntă preotii din parohiile rurale cu o populație in scădere si îmbătrânită datorita migratiei tineretului in zonele urbane sau in tarile din Uniunea Europeana.

Bucurii în suflete de copii, parohia Glavacioc, protoieria Costești

CONCURSUL JUDEȚEAN DE POEZIE ȘI CÂNTEC RELIGIOS: BUCURIA DE A FI CREȘTIN, ÎN PROTOIERIA CÂMPULUNG MUSCEL