in

Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Pitești și-a prăznuit ocrotitorul

(Publicat în: 8 ianuarie 2020)

Credincioşii Parohiei „Sf. Ioan Botezătorul” din municipiul Piteşti au sărbătorit astăzi hramul bisericii. Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat cu acest prilej Sfânta Liturghie arhierească.

În final a fost oficiată slujba parastasului pentru ctitorii bisericii, iar credincioșii prezenți au primit din partea parohiei diferite daruri.

În cuvântul de învăţătură, Ierarhul Argeșean a îndemnat pe cei prezenţi să renunțe la viața păcătoasă avându-l  permanent ca model pe Sf. Ioan Botezătorul. De asemenea Chiriarhul Eparhiei a mulţumit credincioşilor pentru grija şi dragostea pe care o au faţă de Biserica lui Hristos, adresând și urări de sănătate celor sărbătoriți astăzi.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Piteşti a fost construită în anul 1888, în locul unei biserici de lemn din secolul al XVII–lea. Printre ctitorii principali ai acestui sfânt lăcaş de rugăciune se numără şi episcopul Ghenadie al Argeşului.

 

Sinaxar 7 ianuarie 2020

Sinaxar 8 ianuarie 2020