Parohia SFÂNTUL NICOLAE DRUJEȘTI

(Publicat în: 9 aprilie 2014)

Parohia SFÂNTUL NICOLAE DRUJEȘTI
Municipiul Curtea de Argeș, strada Negru Vodă, nr. 77
 
         În urma deteriorării, din cauza unui incendiu, a Bisericii Sfântul Nicolae din Piață, în 18 iulie 1910, s-a pus temelia bisericii actuale cu hramul Sfântul Nicolae, biserică ce s-a terminat în 1915, iar pictura în 1916 făcută de Gheorghe Belizarie, fiind sfințită în 1916 de către Preasfințitul Episcop Gherasim Timuș.
          De-a lungul timpului, s-au făcut restaurări la pictură, iar ultima în 1996, prin spălare de către pictorul Ilie Căpușe. Între 1998-2012, s-au efectuat ample lucrări de reparații ale bisericii, precum și construcția unei clopotnițe și capele mortuare, lucrările fiind sfințite, în data de 5 decembrie 2012, de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Calinic.
          Preot slujitor: Nicolae Mărgăritescu: telefon 0723242375.
          Preot slujitor: Dudaș Ioan Florin, telefon 0741107220.

          Program liturgic:
          Biserica deschiză zilnic între 07.30-15.30.
          Miercuri, ora 16.30: Taina Sfântului Maslu.
          Vineri, ora 08.00: Sfânta Liturghie, sfințire apei și Taina Sfântului Maslu.
          Sâmbătă, ora 08.00: Sfânta Liturghie și slujba parastasului;
          Duminică, ora 08.00: Slujba Utreniei și Sfânta Liturghie.
          Disponibilitate permanentă pentru serviciile religioase.
          Delimitarea parohiei: Strada Negru Vodă-de la Piața Centrală la Fabrica de cofecții, Strada Victoriei – Fabrica de confecții – Peco Valea Sasului; Strada Castanilor – Strada Dumbravei – Strada Mărășești – Strada Oituz – de la Piața Centrală limită cu Strada 1 Mai și Strada Tudor Vladimirescu; Strada Eliade Rădulescu – Strada Magnoliei, de la limită cu parohia Sfinții Îngeri până la Cimitirul municipal; Strada Nicolae Iorga – Meșteșugari – Militari – Anghelești, în partea stângă a Străzii Victoriei de la Fabrica de confecții; Strada Valea Sasului și Epurești – partea stângă a Străzii Victoriei, între Valea lui Gan și Peco Valea Sasului.
          Facem îndemn către enoriașii parohiei să se adreseze, pentru toate serviciile religioase, doar preoților slujitori de la Parohia Sfântul Nicolae Drujești, aceștia fiind singurii delegați de Centrul Eparhial, pentru aceste activități!

Parohia BĂTUȘARI Municipiul Curtea de Argeș

Parohia SFÂNTUL GHEORGHE Municipiul Curtea de Argeș