dav
in

Participarea tinerilor ortodocși argeșeni și musceleni la ITO 2018, SIBIU -Ultima zi

(Publicat în: 10 septembrie 2018)

Ultima zi a acestei manifestări dedicate tinerilor creștini ortodocși din toată lumea a debutat duminică dimineața cu oficierea Sfintei Liturghii arhierești în catedrala mitropolitană din Sibiu, dovedită a fi neîncăpătoare în această zi de mare sărbătoare. Ca și în celelalte zile de rugăciune, și azi, catedrala mitropolitană din Sibiu a răsunat de răspunsurile liturgice și pricesnele cântate de tineri.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a adresat mesajul de bun rămas și binecuvântare către tineri, iar apoi a fost predată ștafeta către reprezentanții Arhiepiscopiei Craiovei și Mitropoliei Olteniei, organizatorii ITO 2019.

Această manifestare creștină  care a strâns mii de tineri în capitala Transilvaniei a fost o dovadă că România are o generație de tineri luminoasă, pornită pe adevăr și nemanipulată, că poate identifica prioritățile planului lor de istorie și că nu se teme să fie o generație creștină:

ITO 2018 a fost  o experiență inedită pentru un adolescent în deplină formare profesională, dar și spirituală, motiv de bucurie și împlinire, aprofundare de trăiri interioare și dragoste profundă pentru credință, neam și înaintași. În acest an, la ITO Sibiu, s-a scris o nouă filă în cartea Ortodoxiei Românești prin mărturisirea atâtor tineri, care într-un singur glas și într-un singur gând au dorit după Dumnezeu. Am fost profund impresionatˮ – Theodor Argint, Protoieria Câmpulung Muscel, 16 ani.

,,ITO nu este un eveniment, este o stare de reverberare prin ecourile tinerilor ale căror vibrații se înalță până la nori și mai departe, este o invitație la un apel internațional către cer, unde minutele sunt întotdeauna nelimitateˮ – Andreea Deaconu, Protoieria Pitești, 18 ani.

,,ITO 2018  este un arc peste timp în anul centenarului Marii Uniri, de la vechi la nou, învățând pe tinerii generației noastre, într-un mod autentic, ce înseamnă Credința, Unitatea, Neamul. Privilegiul de rugăciune în comuniune cu alți tineri ortodocși a fost un motiv de mărturisire a credinței în Dumnezeu, act de intensă trăire sufletească, unitate națională și patriotismˮ – Valentin Sandu, Protoieria Costești.

,,La ITO 2018 am întâlnit oameni frumoși, am participat la activități interactive și am rămas cu amintiri ce nu se vor șterge niciodată. Sunt fericită că am reușit să particip la acest eveniment și mă simt binecuvântată, dar și inspirată de toți oamenii minunați întâlniți aici. Le mulțumesc preoților coordonatori și celorlalți reprezentanți ai Eparhiei Argeșului și Muscelului pentru bunăvoința arătată pe tot parcursul experienței ITOˮ – Elena Maria Stan, Protoieria Topoloveni, 19 ani.

,,Consider că a fost o experiență minunată, care merită să fie trăită de orice tânăr, o experiență prin care s-au legat prietenii,care a adus tinerii mai aproape de adevăratele valori ale neamului românesc. Am descoperit, alături de alți tineri, că nu este atât de greu să ne asumăm statutul de creștini ortodocși, când suntem uniți în credințăˮ – Maria Teodora Nica, Protoieria Curtea de Argeș, 20 ani.

Protoieria Câmpulung Muscel – Campionii Bucuriei Sociale, august 2018

Bucuria copilăriei, parohia Vișoi, protoieria Câmpulung Muscel