in

Participarea tinerilor ortodocși argeșeni și musceleni la ITO 2018, SIBIU – Ziua a doua

sdr

Sub deviza Unitate, Credință, Neam¸ ,,Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumeaˮ a adunat peste 3 000 de participanți animați de sentimentul unității creștin ortodoxe și de dorința de a-și împărtăși prin cunoaștere reciprocă, valorile spirituale și strămoșești.

Cea de-a doua zi a acestei manifestări a debutat cu rugăciunea de dimineață, oficiată la catedrala mitropolitană din Sibiu, de către un sobor de preoți slujitori. Catedrala a răsunat de răspunsurile liturgice ale tinerilor, date la această slujbă de binecuvântare. În continuare, toți tinerii s-au îndreptat spre Colegiul Național Gheorghe Lazăr, unde au fost organizate ateliere de lucru, workshopuri, în care au fost dezbătute diverse teme de interes și actualitate pentru aceștia.

După servirea prânzului în incinta colegiului, tinerii argeșeni și musceleni au vizitat mai multe obiective turistice din Sibiu: Muzeul Național Brukenthal, Turnul Sfatului, Muzeul de Științe Naturale ș.a.

Începând cu orele 17,00 în sala Transilvania din Sibiu, s-a desfășurat Conferința intitulată: Unitate. Credință. Neam. De 100 de ori România, susținută de domnul ambasador al României în Germania, excelența sa, dl Emil Hurezeanu, moderator fiind pr. prof.  Constantin Necula. Din zona parcării Sălii Transilvania, toți tinerii s-au încolonat în vederea participării la Procesiunea Unității, pe traseul: Sala Transilvania, b-dul Mihai Viteazul, Calea Dumbrăvii, Piața Unirii, str. Andrei Șaguna și Str. Mitropoliei. Îmbrăcați în costumele populare din zonele de unde provin, în răsunet de cântec patriotic și însuflețiți de bucuria comuniunii, tinerii au dat slavă lui Dumnezeu pentru acest minunat prilej de a-și împărtăși credința ortodoxă, aducând o mărturie sinceră despre puritatea și frumusețea credinței noastre strămoșești.

Înalt Preasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolitul Ardealului i-a întâmpinat pe tinerii ortodocși în fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Sibiu, unde a săvârșit o slujbă de binecuvântare, la finalul căreia, Înalt Prea Sfinția Sa le-a transmis un cuvânt de învățătură emoționant și pătrunzător.

Ziua a doua de la ITO Sibiu 2018 s-a încheiat în Piața Mare din Sibiu, unde avut loc un concert de muzică populară.

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, septembrie 2018

Sfințirea bisericii parohiei Văleni, protoieria Curtea de Argeș