in

Participarea tinerilor ortodocși argeșeni și musceleni la ITO 2019, CRAIOVA, prima zi

(Publicat în: 6 septembrie 2019)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul participă la ITO 2019, ce se desfășoară anul acesta la Craiova, cu un număr de 40 de tineri. Sub deviza ,,Cu toții suntem un Potir: Credință, Nădejde, Dragoste”  Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea a adunat în cetatea Băniei peste 4000 de participanți animați de sentimentul unității creștin ortodoxe și de dorința de a-și împărtăși prin cunoaștere reciprocă, valorile spirituale și strămoșești.

Delegația Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a ajuns în cursul după amiezii la Craiova, iar după efectuarea cazării s-a deplasat în Piața Mihai Viteazu din centrul municipiului, în vederea participării la deschiderea oficială a ITO 2019. În prezența Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române au avut loc: transmiterea mesajelor de deschidere, slujba de Tedeum, prezentarea delegațiilor din țară și străinătate, după care, au urmat mai multe momente artistice, între care unul deosebit de frumos a fost intonarea imnului ITO 2019.

La această festivitate de deschidere au participat mai mulți artiști consacrați, între care soprana Felicia Filip și maestrul Tudor Gheorghe.

Ziua întâi din cadrul acestei manifestări internaționale a fost una presărată de bucuria revederii cu prieteni vechi și dragi, de razele calde ale soarelui de toamnă și de nădejdea într-un viitor de comuniune în iubirea lui Hristos.

 

Tabăra de Creație Religioasă „Sfântul Cuvios Pafnutie Pârvu Zugravul” – Mănăstirea Robaia

Sinaxar 7 septembrie 2019