in

Participarea tinerilor ortodocși argeșeni și musceleni la ITO 2019, CRAIOVA, Ziua a doua

(Publicat în: 7 septembrie 2019)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul participă la ITO 2019, ce se desfășoară anul acesta la Craiova, cu un număr de 40 de tineri. Sub deviza ,,Cu toții suntem un Potir: Credință, Nădejde, Dragoste”  Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea a adunat în cetatea Băniei peste 4000 de participanți animați de sentimentul unității creștin ortodoxe și de dorința de a-și împărtăși prin cunoaștere reciprocă, valorile spirituale și strămoșești.

Cea de-a doua zi a acestei manifestări a debutat cu rugăciunea de dimineață, oficiată de către un sobor de preoți slujitori, însoțitori ai tinerilor la acest eveniment. În continuare, toți tinerii s-au îndreptat spre Colegiul Național Carol I, unde au fost organizate ateliere de lucru, workshopuri, în care au fost dezbătute diverse teme de interes și actualitate pentru aceștia.

După masa de prânz, tinerii argeșeni și musceleni au vizitat mai multe obiective turistice din Craiova, precum și câteva locașuri sfinte: Catedrala Mitropolitană, Biserica Madona Dudu ș.a.

Începând cu orele 16,00, în sala Polivalentă din Craiova, s-a desfășurat Conferința intitulată: Unitatea în Duh și Adevăr. Credință, Nădejde, Dragoste, susținută de Înaltpreasfințitul Părinte dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolit al Olteniei. Din zona parcării Sălii Polivalente și a stadionului Ion Oblemenco, toți tinerii s-au încolonat în vederea participării la Procesiunea Credință, Nădejde, Dragoste, pe traseul: Sala Polivalentă – Biserica Sfântul Arhid. Ștefan – Ciupercă – Catedrala Mitropolitană – Biserica Sfântul Gheorghe Vechi – Universitatea din Craiova – Piața Mihai Viteazu. Îmbrăcați în costumele populare din zonele de unde provin, în răsunet de cântec patriotic și însuflețiți de bucuria comuniunii, tinerii au dat slavă lui Dumnezeu pentru acest minunat prilej de a-și împărtăși credința ortodoxă, aducând o mărturie sinceră despre puritatea și frumusețea credinței noastre strămoșești.

Ziua a doua de la ITO Craiova 2019 s-a încheiat în Piața centrală Mihai Viteazu, unde avut loc un concert de muzică populară.

 

Tabără de creație la Mănăstirea Văleni

Sinaxar 8 septembrie 2019