OLYMPUS DIGITAL CAMERA
in

Pelerini în Țara Mușatinilor – parohia Sfânta Vineri, protoieria Pitești

(Publicat în: 24 octombrie 2018)

Parohia Sfanta Vineri din Municipiul Pitești prin parintele slujitor Dinu Laurentiu Vasile si parintele arhidiacon Dascalu Ovidiu Constantin a organizat un pelerinaj duhovnicesc impreuna cu un grup de credinciosi din parohie la o parte din manastirile moldovene: Sf.Trei Ierarhi-Iasi, Vladiceni, Cetatuia, Hadambu, Putna, Sihastria Putnei, Voronet, Agapia, Neamt, Sihastria, Dragomirna.

Pelerinii s-au inchinat in Catedrala Mitropolitana din Iasi la Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva iar la Manastirea Putna au inaltat rugaciuni catre Sf.Voievod Stefan cel Mare.

Pelerinii au mai vizitat biserica ctitorita de Părintele Arhiepiscop Calinic, in satul natal Cracaul Negru din localitatea Cracaoani, unde au savarsit o slujba de pomenire pentru parintii ierarhului argesean Haralambie si Elena, trecuti la Domnul.

La Mausoleul  Eroilor de la Marasesti pelerinii au participat la o slujba de pomenire pentru toti eroii neamului romanesc jertfiti pentru patrie, libertate si credinta, slujba oficiata in sala principala a edificiului.

 

Bucuria de a dărui, parohia Mărăcineni I, protoieria Mioveni

Cercetând pe cei necăjiți, parohia Bătușari, protoieria Curtea de Argeș