in , ,

Post cu limonadă

(Publicat în: 19 septembrie 2019)

Parcă îmi vine greu să mă despart de post. Vom adăuga încă două rețete extraordinare din suc de fructe (cum se prepară limonada în mod natural, de oricine dorește aceasta).

Iată metoda cea mai simplă:

– 2 linguri de zeamă de lămâie sau de lămâie verde, aproximativ o jumătate de lămâie;

– ½ până la ¾ lingură de sirop natural din arțar (în niciun caz sirop îndulcit sau aromă de arțar);

– Un vârf de cuțit de boia de ardei Cayenne (facultativ);

Se folosesc numai lămâi verzi proaspete. Nu se folosește niciodată zeamă de lămâie din conservă sau limonadă, dar nici suc de lămâi congelate.

Se amestecă zeama de lămâie, siropul de arțar, boiaua de ardei, într-un pahar de 300 ml și se completează conținutul cu apă rece, dacă o pereferați. Dacă nu este sirop de arțar, se poate folosi mierea de albine. Iar dacă nu suportați boiaua de ardei, poate fi eliminată din compoziție.

Astfel, se prepară doi litri de limonadă, ca să ajungă toată ziua. Așadar, doi litri de limonadă se obțin din: 10 căni cu apă distilată sau de izvor; 1 ½ cană de zeamă proaspătă de lămâie; ½ cană de sirop de arțar sau miere după gust.

Se amestecă și se păstrează în frigider, fără să înghețe. Această limonadă se bea des și în orice cantitate se dorește, fără să se consume altceva decât limonadă, niciun fel de alte sucuri sau alimente. Acest post cu suc de fructe poate fi ținut timp de 1, 2, 3 sau până la 10 zile fără niciun fel de problemă, ne asigură dr. Robert Morse, în cartea sa: Să trăim sănătos și fără toxine.

Să începem cu încredere că Dumnezeu ne va ajuta să ne curățim organismul de toxine!

Calinic Arhiepiscopul, Vrei să fii sănătos?, ediția a doua, Editura Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, 2018

Sinaxar 19 septembrie 2019

Examen de capacitate preoțească, sesiunea septembrie 2019