in

Postul în viața tinerilor, cateheză la parohia Sfântul Apostol Andrei, cartier Tudor Vladimirescu din municipiul Pitești

Postul Crăciunului este considerat unul dintre posturile mari ale Bisericii Ortodoxe, pe care creştinii îl ţin cu nădejdea unei trăiri adânci a slăvitului praznic al Naşterii Domnului. Acest post are multiple şi profunde semnificaţii duhovniceşti. Perioada dinaintea Crăciunului simbolizează, pe de o parte, timpul în care omenirea aştepta venirea lui Mesia; Sfinţii Părinţi numesc acea perioadă timpul cel umbros al aşteptării lui Mesia. Alţi tâlcuitori bizantini arată că Postul Crăciunului ar simboliza postirea pe care şi-au asumat-o, la timpul lor, patriarhii, prorocii şi drepţii Vechiului Testament.

Părintele slujitor Zețu Laurențiu de  la parohia Sfântul Apostol Andrei din municipiul Pitești, a primit vizita elevilor, din clasa a VIII-a B de la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu, coordonați de doamna Fleancu Monica, profesor de Religie. A fost rostită o cateheză despre postul Crăciunului, după care elevii au primit iconițe.

 

 

Solidari cu cei încercați, parohia Turculești, protoieria Topoloveni

Sinaxar 16 noiembrie 2018