in

Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș

(Publicat în: 25 decembrie 2019)

Praznicul Nașterii Domnului Iisus Hristos a fost cinstit astăzi în toate bisericile din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în noua Catedrală Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș.

Ierarhul Argeșean a adresat un cuvânt de învățătură creștinilor veniți într-un număr foarte mare, amintind  de importanța acestei sărbători care trebuie să schimbe fiecare suflet în parte, urmând exemplul Pruncului Iisus, a cărui naștere a adus bucurie la toate neamurile.

Chiriarhul Eparhiei a hotărât să acorde astăzi distincția eparhială ,, Sf. Neagoe Vodă Basarab”, domnului Mihai Golescu, directorul ziarului Argeșul, în semn de prețuire pentru activitatea publicistică pusă în slujba Bisericii.

Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic urări de sănătate, zile senine și fericite, întru mulți, buni și rodnici ani.

 

Protoieria Mioveni – Campionii Bucuriei Sociale, decembrie 2019

Binecuvântare Arhierească la parohia Sfânta Vineri din Pitești