in

Premierea Concursului Județean Dragobete, ediția a III-a, parohia Mavrodolu

(Publicat în: 9 aprilie 2019)

Biserica și Școala ca factori educaționali decisivi, au responsabilitatea de-a spori cooperarea în vederea educării și formării copiilor și a tinerilor pentru o viață armonioasă în familie şi în societate.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Catehizare, Parohia Mavrodolu din Pitești, prin preoții Dumitrescu Horia și Stănescu Paul Adrian, a participat la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu din municipiul Pitești, la momentul premierii concursului județean Dragobete, ediția a III-a cu participare directă, domeniul artistic – tradiții și obiceiuri.

Acest proiect a reunit o serie de activități menite să aducă în prezent străvechi obiceiuri populare românești dedicate acestei sărbători străbune. Coordonatorii proiectului au fost doamnele profesoare Marcu Vasilica, Surdu Mihaela, Popescu Liliana și Ionescu Ștefania. Copii au participat la secțiunea pictură, colaj, iar profesorii la Simpozionul cu tema Folclorul- expresie a identității românești.

La acest proiect au participat 97 de elevi de la șapte școli din Pitești. Au fost acordate patru premii pentru fiecare clasă,  premiile au fost oferite de parohia Mavrodolu și au constat în diplome, medalii și pentru dascălii participanți volumul Folclorul- expresie a identității românești.

 

HRISTOS: SUFLETUL SATULUI MEU-Concursul Național Catehetic în Protoieria Curtea de Argeș

Cercetarea aproapelui – parohia Glavacioc, protoieria Costești