in

Preoții din cercul pastoral nr. V s-au reunit la parohia Beleți, protoieria Topoloveni

(Publicat în: 20 iunie 2019)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părintelui nostru Arhiepiscop Calinic, în Eparhia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Administrativ Bisericesc, se desfășoară cercurile pastorale în Protoierii. 

Preoții slujitori din parohiile: Golești Badii, Catedrala Sf. Gheorghe,  Inuri,  Vitichesti,  Țigănești, Priboienii de Sus, Priboienii de Jos, Beleti,  Zgripesti, Negresti, Furesti, Dobrestii  de Sus, Dobrestii de Jos, Greci, Botesti, au participat la cercul pastoral, care s-a desfășurat la Parohia Beleti.

Preotul Ciobanu Ion a susținut tema ” Gheorghe Popescu Județ,  descoperitor al tradițiilor folclorice autentice de pe meleagurile românești.  Întâlnirea a debutat cu o slujba de Tedeum,  urmată de prezentarea temei unde s-au evidențiat personalități marcante din viața culturală a satului Beleti printre care și cea a lui Gheorghe Popescu Județ,  artist, solist, dansator, maestru coregraf si culegător de folclor.

După susținerea lucrării P. C. Protoiereu a prezentat intr-o sinteză munca si strădania personalităților emblematice pe care le-a avut localitatea Beleti, transmițând un îndemn preoților de a se.implica într- un mod activ in ceea ce priveste viata , cultura , tradiția și viata satului românesc.

Ajutor la domiciliu, parohia Drăguțești, protoieria Pitești

Rugăciune pentru elevii care susțin examenul de capacitate – parohia Bătușari, protoieria Curtea de Argeș