in

PROBLEMATICA UNIRII ÎN SPAȚIUL ROMÂNESC – moment aniversar în municipiul Curtea de Argeș

(Publicat în: 25 ianuarie 2020)

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză a organizat o festivitate cultural-artistică și educativă în cinstea zilei de 24 ianuarie în baza parteneriatului dintre Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab și Grupul Școlar Auto din localitatea Curtea de Argeș.

Proiectul aflat la a XIV-a ediție a avut loc în sala de spectacole a Grupului Școlar Auto.

Prin programul prezentat, elevii au făcut o incursiune în istoria poporului românesc cu privire la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza – Mica Unire, cum a rămas evenimentul din 1859, consemnat în istorie.   Momentul aniversar a avut loc în sala de spectacole a Grupului Școlar Auto din municipiul Curtea de Argeș, activitatea fiind rezultatul unui parteneriat încheiat în urmă cu 11 ani între Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab și Grupul Școlar Auto.. Evenimentul a avut ca scop realizarea unei festivități cultural-educative menite să contribuie la informarea și formarea celor implicați.

Programul organizat s-a desfășurat în prezența părintelui Dan-Florin Obrocea, Consilier eparhial, care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și a mulțumit tuturor, elevi și cadre didactice pentru frumoasa activitate și a directorilor celor două unități de învățământ partenere în proiect: domnul Valentin Retevoi-directorul Seminarului Teologic Neagoe Vodă Basarab și domnul profesor Ion Călinescu-directorul Grupului Școlar Auto.

Au fost premiați copii care au participat la concursul școlar județean ,,Problematica Unirii în spațiul românesc”, secțiunile creație plastică și creație literară.

Anul 1859 a reprezentat un punct de însemnătate crucială în istoria românilor și primul pas important în direcția înfăptuirii statului național român.

 

Dăruind vei dobândi, parohia Mavrodolu, protoieria Pitești

Daruri pentru copiii internați la secția dializa – Spitalul Marie Curie