in

Proiectul educațional județean Dragobete, ediția a III-a, parohia Mavrodolu, protoieria Pitești

În Arhiepiscopia Argeșului şi Muscelului, prin Sectorul Învățământ, Biroul de Cateheza și Activități cu Tineretul se desfășoară importante activități catehetice cu copii, tineri și adulți. Parohia Mavrodolu din Pitești prin preoții  Dumitrescu Horia și Stănescu Paul Adrian a participat la o activitate catehetică la Școala Generală Tudor Arghezi din municipiul Pitești, cu ocazia desfășurării Proiectului educațional județean Dragobete, ediția a III-a cu participare directă, domeniul artistic – tradiții și obiceiuri la care au participat 97 de elevi de la șapte școli din Pitești și din jurul Piteștiului.

Acest proiect a reunit o serie de activități menite să aducă în prezent străvechi obiceiuri populare românești dedicate acestei sărbători străbune. Coordonatorii proiectului au fost doamnele profesoare Marcu Vasilica, Surdu Mihaela și Popescu Liliana, copii au participat la cele doua secțiuni ale concursului: pictură și colaj.

Cu acest prilej preoții slujitori de la parohia Mavrodolu, Stănescu Paul și Dumitrescu Horia au vorbit copiilor despre tradițiile și legendele legate de Dragobete.

 

Ce înțelegem prin rugăciune – cateheză parohia Corbi, protoieria Curtea de Argeș

Alături de cei necăjiți, parohia Lăzărești, protoieria Câmpulung Muscel