in ,

Protoieria Câmpulung Muscel – Campionii Bucuriei Sociale, august 2018

(Publicat în: 10 septembrie 2018)

În ziua de 31 august 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Câmpulung Muscel, în care parohiile din Cercul nr. IV pastoral:  Cotești, Slănic, Valea Siliștii, Vlădești de Sus, Berevoești Pământeni, Vlădești de Jos și Băjești, au adus bucurie în familiile cu venituri modeste, dăruindu-le alimente.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

Viața Maicii Domnului dezvăluită de Sfânta Tradiție – manifestare la parohia Găvana IV din Pitești

Participarea tinerilor ortodocși argeșeni și musceleni la ITO 2018, SIBIU -Ultima zi