in , ,

Protoieria Câmpulung Muscel – Campionii Bucuriei Sociale, mai 2019

(Publicat în: 28 mai 2019)

În  ziua  de 20 mai 2019, s-a  desfășurat  o  nouă  etapă  a  proiectului  Campionii  Bucuriei  Sociale, din  cadrul  Protoieriei  Câmpulung Muscel,  în  care  parohiile  din  cercul  nr. III pastoral: Cotenești, Lăicăi, Dragoslavele, Cetățeni, Stoenești, piatra, Bădeni Ungureni și Bădeni Pământeni, au dăruit alimente pentru cei cu venituri modeste.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Iustin Moisescu, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române – cateheză parohia Rucărul de Jos, protoieria Câmpulung Muscel

ZIUA EUROPEANĂ A PĂSĂRILOR sărbătorită la Școala Băiculești