in ,

Protoieria Câmpulung Muscel – Campionii Bucuriei Sociale, septembrie 2015

(Publicat în: 9 iulie 2018)

Să urmăm lumina Duhului Sfânt și să pierdem spinii, să alungăm fiarele, încât să lăsăm ogorul curat agricultorului. Și după curățire să-l adăpăm cu apele duhovnicești. Să plantăm măslinul cel mult roditor, lăstarul cel liniștit și înfrunzit în toată vremea, cel care luminează, hrănește și dăruiește sănătate. Pe toate acestea le are înăuntrul ei milostenia care este ca o pecete a celor care o lucrează.
În ziua de 30 septembrie 2015, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Câmpulung Muscel, în care parohiile din cercul pastoral nr. 3: Aninoasa, Slănic, Valea Siliștii, Băjești, Bălilești, Golești Bratia I, Poenița, Golești Bratia II, Românești Bratia, Berevoiești Pământeni, au împărțit alimente familiilor nevoiașe.

 
Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat "Campionii Bucuriei" coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.
Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.
În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Solidari cu cei de lângă noi – Parohia Sfânta Cuvioasa Parascheva Protoieria Pitești

Cateheză la parohiile Stroiești și Costești Vâlsan