in , ,

Protoieria Câmpulung Muscel – Campionii Bucuriei Sociale, septembrie 2018

(Publicat în: 26 septembrie 2018)

În ziua de 24 septembrie 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Câmpulung Muscel, în care parohiile din Cercul nr. I pastoral: Apa Sărată, Chilii, Flămânda, Fundeni, Mărcuş, Sf. Gheorghe, Sf. Ilie, Sf. Marina și Schei, au adus bucurie în familiile cu venituri modeste, dăruindu-le alimente.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

Daruri pentru cei lipsiți, parohia Sfântul Vasile cel Mare, municipiul Curtea de Argeș

Ziua de prăznuire a Sfântului Neagoe Vodă Basarab – ctitorul Catedralei Arhiepiscopale