in , ,

Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, august 2019

(Publicat în: 2 septembrie 2019)

În ziua de 16 august 2019, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Costești, în care parohiile din cercul nr. II pastoral: Izvoru de Sus, Izvoru de Jos, Tomșanca, Vulpești, Ionești, Cornățel, Deagu de Sus, Deagu de Jos, Recea de Sus și Recea de Jos au oferit credincioșilor pachete cu alimente.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

 

 

Ajutor la domiciliu, parohia Înălțarea Domnului din protoieria Curtea de Argeș

Sinaxar 3 septembrie 2019