in , ,

Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, ianuarie 2019

(Publicat în: 18 ianuarie 2019)

În ziua de 16 ianuarie 2019, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Costești, în care parohiile din Cercul nr. V pastoral: Lunca Corbului, Pădureți, Cochineștii de Jos, Catane, Mârghia de Jos, Fâlfani II, Siliștea, Ciești, Lăngești, Fâlfani I, Popești Corbeni, Cochineștii de Sus, Izbășești, Stolnici I, Stolnici II și Vlășcuța, au dăruit alimente credincioșilor.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

Zâmbet în suflet de copil, parohia Moșoaia, protoieria Pitești

Ziua Culturii sărbătorită în parohia Găvana III din municipiul Pitești