in , ,

Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, ianuarie 2020

(Publicat în: 6 februarie 2020)

În ziua de 27 ianuarie 2020, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Costești, în care parohiile din cercul nr. VIII pastoral: Rociu, Gliganu de Jos, Gliganu de Sus, Șerbănești, Ciuciți, Țuțuleștii Noi, Țuțuleștii Vechi, Găleșești, Strâmbeni Suseni, Boerești, Burdești și Cerșani, au dăruit alimente pentru credincioșii cu venituri modeste.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Bucuria comuniunii – Catedrala din Mioveni

Vreau să trăiesc – campanie de ajutorare pentru CĂLIN