in , ,

Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, iulie 2018

(Publicat în: 16 iulie 2018)

În ziua de 13 iulie 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Costești, în care parohiile din Cercul nr. 7 pastoral: Glavacioc, Ștefan cel Mare I, Ștefan cel Mare II, Slobozia de Jos I, Slobozia de Jos II, Slobozia de Sus I, Slobozia de Sus II, Mozăceni Dumbrăveni, Mozăceni Babaroaga, Mozăceni, Leșile Mozacu, Negrași și Bârlogu, au împărțit alimente credincioșilor.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

Darul sănătății, parohia Bătușari, Protoieria Curtea de Argeș

Sinaxar 17 iulie 2018