in ,

Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, mai 2018

În ziua de 13 mai 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Costești, în care parohiile din Cercul nr. 5 pastoral: Lunca Corbului, Pădureți, Cochineștii de Jos, Catane, Mârghia de Jos, Fâlfani II, Siliștea, Ciești, Lăngești, Fâlfani I, Popești Corbeni, Cochineștii de Sus, Izbășești, Stolnici I, Stolnici II și Vlășcuța, au oferit alimente pentru persoanele defavorizate.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat "Campionii Bucuriei" coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.
Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.
În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Cercul Profesorilor de Limba și Literatura Română în biserica parohiei Rucărul de Sus, protoieria Câmpulung Muscel

Sinaxar 16 mai 2018