in ,

Protoieria Curtea de Argeș – Campionii Bucuriei Sociale, aprilie 2018

(Publicat în: 9 iulie 2018)

În ziua de 30 aprilie 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș, în care parohiile din Cercul nr. 1 pastoral: Albești Pământeni, Albești Ungureni, Bărăști, Brătești, Cicănești II, Dobroț, Înălțarea Domnului, Sfinții Voievozi și Ulița Poștei, au adus bucurie în familiile cu venituri modeste, dăruindu-le alimente.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat "Campionii Bucuriei" coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.
Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.
În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Florile din sufletul copiilor – parohia Găvana IV din municipiul Pitești

Crosul Campionii Bucuriei în protopopiatul Curtea de Argeș – comuna Corbi, parohia Alexandria