in , ,

Protoieria Curtea de Argeș – Campionii Bucuriei Sociale, decembrie 2018

(Publicat în: 28 decembrie 2018)

În ziua de 24 decembrie 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș, în care parohiile din cercul nr. 1 pastoral: Sfinții Voievozi, Sfântul Vasile, Înălțarea Domnului, Sfinții Împărați, Albești Pământeni, Albești Ungureni, Brătești, Dobroț, Bărăști, Cicănești I și Cicănești II, au dăruit alimente familiilor cu posibilități modeste.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

 

Milostenia, îndemn dumnezeiesc, parohia Coasta Uzinei, protoieria Mioveni

Zâmbet în suflet de copil, parohia Lunca Corbului, protoieria Costești