in , ,

Protoieria Mioveni – Campionii Bucuriei Sociale, aprilie 2019

(Publicat în: 23 aprilie 2019)

În  ziua  de 15 aprilie 2019, s-a  desfășurat  o  nouă  etapă  a  proiectului  Campionii  Bucuriei  Sociale, din  cadrul  Protoieriei  Mioveni,  în  care  parohiile din cercul pastoral nr. VI: Scheau, Dobrogostea, Borlești, Lunca Stejeret, Merișani, Budeasa Mare, Budeasa Mică și Rogojina, au dăruit alimente pentru cei cu venituri modeste.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

Bucuria Floriilor, cateheză la Grădinița din Bascov

PROCESIUNE IN AJUNUL FLORIILOR LA BISERICILE DIN CARTIERUL GAVANA