in ,

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, aprilie 2018

În ziua de 20 aprilie 2018, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Pitești, în care parohiile din Cercul nr. 7 pastoral: Sfântul Ioan Botezătorul, Sfânta Vineri, Mavrodolu, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Sfântul Ilie, Sfântul Gheorghe II, Sfânta Treime, Sfântul Apostol Toma, Sfântul Stelian și Pitești Nord, au oferit persoanelor de la Azilul din Pitești, pachete cu alimente, cozonac și ouă roșii.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat "Campionii Bucuriei" coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.
Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.
În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.
 
 

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al forțelor terestre, sărbătorit de militarii din Curtea de Argeș

Catedrala Sfântul Gheorghe din Topoloveni la 10 ani de la sfințire