in , ,

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, aprilie 2020

(Publicat în: 25 aprilie 2020)

În aceste zile de grea încercare din cauza pandemiei, preoții au venit în întâmpinarea credincioșilor, desfășurând în cadrul Protoieriei Pitești o nouă etapă a proiectului Campionii bucuriei, în care parohiile din cercul pastoral numărul 5: Moșoaia,Poiana Lacului, Smeura, Bascov, Rotărești, Prislop, Glâmboc, Valea Ursului, Lăzărești, Ciocănăi, Piscul Moșului, Valea Satului, Sfânta Vineri, Cuvioasa Parascheva, Papucești II, Sfântul Pantelimon au oferit credincioșilor alimente și bunuri de strictă necesitate.

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Solidari cu cei necăjiți, parohia Priboienii de Jos, protoieria Topoloveni

Sinaxar 26 aprilie 2020