in ,

Protoieria Pitești – Campionii Bucuriei Sociale, decembrie 2015

Milostenia este un leac împotriva tristeții pe care o aduce în suflet patima iubirii de bani și avuție. Aceasta ne vindecă de răutatea pe care lăcomia o aduce în relația noastră cu aproapele. Practicată cu smerenie, milostenia ne conduce la prețuirea semenilor.
În ziua de 4 decembrie 2015, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Pitești, în care parohiile din Cercul nr. 7 pastoral: Mavrodolu, Sfântul Ioan Botezătorul, Sfinții Petru și Pavel, Pogorârea Duhului Sfânt, Sfântul Ilie, Sfânta Vineri, Sfântul Gheorghe II, Sfânta Treime, Sfântul Apostol Toma, Sfântul Andrei și Zăvoi, au împărțit pachete cu daruri constând în dulciuri și produse de patiserie copiilor de la Centrul Sfinții Constantin și Elena din Pitești, au cântat colinde și au rostit un cuvânt de învățătură și binecuvântare.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat "Campionii Bucuriei" coordonat de P.C. Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.
Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.
În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Auzind Cuvântul Domnului – parohia Bascov, protoieria Pitești

Bucuria darului, parohia Sfânta Vineri din protopopiatul Pitești